Sıtkı Davut Koçman Vefatının 14. Yıl Dönümünde Fakültemizde Anıldı

SITKI KOÇMAN MİMARLIK FAKÜLTESİNDE ANILDI

Üniversitemizin hâmîsi Sıtkı Davut Koçman, ölümünün 14. yılında Mimarlık Fakültesi’nde anıldı.
Haziran 1999’dan itibaren üniversitemizin gelişmesinde büyük katkıları olan Sıtkı Davut Koçman, Mimarlık Fakültesi’nde de anıldı. Üniversitemizin “Sıtkı Koçman Haftası” programı çerçevesinde, Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü de bir program hazırlayarak anma etkinliklerine katkıda bulundu. Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi ve Dekan yardımcısı Doç. Dr. M. Zühre Yıldırım’ın hazırladığı Dijital Sergi öğrencilerin izlemesine açıldı. Sunuculuğunu Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerimizden Melisa Temel’in yaptığı sergi açılışında konuşma yapan Dekan Vekili Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Mart 1999’da vefat eden oğlu Ali Koçman anısına, Haziran 1999’da üniversitemize kız yurdu ve lojman yapmak amacıyla gelen merhum Sıtkı Davut Koçman’ın, kurucu rektörümüz Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı’nın görüşleri çerçevesinde yatırımını genişlettiğini ve bugün üniversitemizin 400 bin metre kare olan kapalı alanının 100 bin metre karelik kısmını, vergisi verilmiş sermaye ile gerçekleştirdiğini belirtti. Prof. Dr. Açıkgöz, Sıtkı Koçman’ın yaptığı binaların pembe ve gül kurusu olduğunu, bunun sebebinin de eşi Mefharet Koçman’ın bu renkleri çok sevmesi olduğunu ifade ederek hayırseverliği gençlere miras bırakan Sıtkı Koçman’ın adının yaşatılması gerektiğini belirtti.
Sergide Doç. Dr. Filiz Tan tarafından hazırlanan “Sarı Ceketli Mühendis” belgeseli ve Mimarlık Bölümü tarafından hazırlanan sunum gösterildi. Belgesel ve sunum 18 Ekim gününe kadar sürekli seyredilebilecek.
Açılış toplantısına Mimarlık Bölümü öğrencileri, akademik ve idari personel katıldı; dekanlık, öğrencilere çay ikram etti.

Son Güncelleme Tarihi : 15.10.2019 20:01 Okunma Sayısı : 118